Pekanový ořech

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Pekanové ořechy jsou odrůdou vlašských ořechů. Právě proto patří mezi častější alergeny a je třeba s jejich zaváděním postupovat opatrně. Jádro pekanových ořechů má lahodnou máslovou příchuť. Pekanové ořechy oloupejte, půjde vám to, pokud je předtím namočíte do vody. Dítěti podávejte v podobě másla či pomleté na kaši.

Pekanový ořech

Vitaminy a důležité látky

Pekanové ořechy obsahují zejména tuk a menší množství bílkovin. Najdete v nich provitamin A, vitamin B a minerály, jako jsou draslík, fosfor, vápník a železo.

Provitamin A
Hořčík
Draslík

Tip

Dítěti podávejte v podobě másla či pomleté na kaši. Na začátku podávejte pouze malé množství na vyzkoušení a sledujte reakci. Později můžete množství pomalu zvyšovat. Pozor na jejich žluknutí, díky vysokému obsahu prospěšných polynenasycených mastných kyselin jsou na něj citlivější. Uchovávejte je v suchu a chladu. Přidávat je můžete do obilných kaší, jogurtů a jiných vhodných potravin.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny