Pstruh

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Pstruh je další ze sladkovodních ryb, která se může zařadit hned v prvních měsících po zahájení podávání masozeleninových příkrmů. Má velmi jemné a křehké maso, které je opravdu snadno stravitelné i pro malé strávníky.

Pstruh

Vitaminy a důležité látky

Pstruh se vyznačuje obsahem snadno stravitelných bílkovin. Nechybí ani tuk s obsahem omega-3 mastných kyselin. Z minerálních látek pstruh obsahuje vápník, fosfor, jód a železo. Nechybí ani vitaminy A a B.

Vápník
Omega-3 mastné kyseliny
Vitamin A

Tip

Pstruha připravujte ideálně na páře nebo poduste a rozmixujte do podoby pyré. Podobně jako u jiné ryby nejprve vždy vyzkoušejte malé množství a sledujte reakci. Pokud je vše v pořádku, můžete pstruha zařadit do pravidelného jídelníčku. Ryby střídejte a můžete podávat 1× týdně.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny