Kapr

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Kapr patří mezi oblíbené sladkovodní ryby a je také jednou z nejvhodnějších ryb pro první příkrmy. V našich podmínkách patří mezi jednu z nejčastěji konzumovaných ryb. Zařazovat ho můžete po zařazení masa do jídelníčku. Ryby vybírejte pokud možno co nejčerstvější, dávejte velký pozor na kosti. Rybu zpočátku podávejte rozmixovanou ve formě pyré.

Kapr

Vitaminy a důležité látky

Kapr je oceňovaný zejména pro vysoký obsah bílkovin. V menším množství tuku obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které jsou velmi důležité. Je také zdrojem vitaminu D a B, fosforu a draslíku.

Omega-3 mastné kyseliny
Vitamin D
Fosfor

Tip

Kapra nejprve podávejte rozmixovaného ve formě pyré. Opět vyzkoušejte malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Rozhodně se vyvarujte podávání smaženého kapra, který je oblíbený zejména na Vánoce. Kapra připravujte dušeného s bylinkami nebo vařeného. Vynikající je i rybí polévka s kořenovou zeleninou.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny