Bulgur

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Bulgur je jedlé obilné zrno vyrobené převážně ze sušené popraskané pšenice. Protože se jedná o minimálně zpracované zrno, udržuje si větší výživovou hodnotu než rafinovanější pšeničné produkty. Je předvařený nebo částečně vařený, takže ho lze připravit velmi snadno. Při vaření má podobnou konzistenci jako kuskus nebo quinoa. Patří mezi celozrnnou potravinu. Bulgur můžete miminku do jídelníčku zařadit již velmi brzy.

Bulgur

Vitaminy a důležité látky

Bulgur obsahuje řadu vitaminů a minerálů a také značné množství vlákniny. Je obzvláště dobrým zdrojem manganu, hořčíku a železa. Protože je bulgur celozrnná potravina bohatá na vlákninu, může mít pozitivní vliv na zdraví srdce, hubnutí, kontrolu hladiny cukru v krvi a trávení.

Mangan
Hořčík
Železo

Tip

Nezapomínejte, že bulgur obsahuje lepek, nelze tedy využít v kuchyni při bezlepkové dietě. Bulgur můžete kojenci po uvaření servírovat jako přílohu, např. místo těstovin či rýže, lze využít i jako zavářku do polévky, nebo do nejrůznějších salátů.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny