Černý pepř

Od 1 roku (ukončený m 12+)

Černý pepř je jedním z nejrozšířenějších koření na celém světě. Jedná se o zralý plod, který je usušený na sluníčku. Má výraznou, až štiplavou chuť, proto s ním zacházejte opatrně. Pepř používejte vždy čerstvě namletý, tělo ho snadněji tráví a neusazuje se v ledvinách. Pepř v rozumném množství pozitivně ovlivňuje trávení, přispívá k normální činnosti dýchací a nervové soustavy.

Černý pepř

Vitaminy a důležité látky

Černý pepř obsahuje důležitý vitamin K, vápník, chrom a železo.

Vitamin K
Vápník
Chrom

Tip

S pepřem začínejte velmi opatrně, používejte ho jen při přípravě tepelně upravených jídel. Kuličky pepře můžete použít třeba při vaření rýže, které před servírováním vyjmete. Podobně můžete kuličky použít při přípravě masozeleninových vývarů.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny