Zelí bílé

Od 9. měsíce (ukončený m 8+)

Bílé zelí je pro kojence vhodné a zdravé, a to zejména díky vysokému obsahu vitaminu K. Do jídelníčku ho můžete zařadit od 8. měsíce života. Může však způsobovat nadýmání, proto nemusí být vhodné pro děti s citlivějším zažíváním. Zelí vždy povařte a rozmixujte do konzistence pyré.

Zelí bílé

Vitaminy a důležité látky

- V bílém zelí najdete vysoký obsah vitaminu K a vlákniny. Obsahuje také kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy.

Vitamin C
Vitamin K
Kyselina listová

Tip

Dušené zelí můžete připravovat jako přílohu, na jemno nakrájené a spařené jako salát. Velmi oceňované je kvašené zelí, které má vyšší obsah vitaminu C než čerstvé zelí. Příznivý je i obsah bakterií mléčného kvašení, které jsou v jídelníčku dětí potřebné.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny