Štika

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Štiku seženete sladkovodní (obecnou) i mořskou. Jeji maso je velmi jemné a křehké, obsahuje jen málo tuku. Pro začátek sáhněte po štice z našich končin. V dravých mořských štikách se může objevovat přemíra nebezpečných látek, zejména methylrtuti – snažte se vybírat menší ryby a mořskou štiku zařaďte až později.

Štika

Vitaminy a důležité látky

Štika je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a obsahuje také významné množství jódu, vápníku a zinku. Nechybí ani vitaminy A, B a D.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Zinek

Tip

Štiku zařazujte pouze občas pro zpestření jídelníčku. První sousto podávejte pouze v malém množství na vyzkoušení a sledujte případnou reakci. Rovněž pozor na drobné kosti. K pravidelnému podávání jsou k dispozici vhodnější druhy ryb, které můžete kojencům a malým dětem podávat.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny