Srnčí

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Zvěřina patří mezi nejzdravější maso, které by však mělo vždy pocházet z ověřených zdrojů, kde je záruka zdravotní nezávadnosti. Maso se musí také dostatečně tepelně upravit. Srnčí maso patří k nejoblíbenějším druhům zvěřiny. Obsahuje poměrně málo tuku a i pro děti je tak velmi dobře stravitelné. Do příkrmů maso důkladně povařte či upečte a rozmixujte.

Srnčí

Vitaminy a důležité látky

Srnčí maso je bohatým zdrojem bílkovin a také vitaminů skupiny B a A. Najdete v něm i podstatné minerální látky, jako je třeba železo, vápník a fosfor.

Vitamin B1
Železo
Vitamin B2

Tip

Maso nakrájejte na malé kousky, důkladně povařte a podávejte v podobě pyré. Nikdy nekupujte zvěřinu z neověřených zdrojů.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny