Rajče

Od 11. měsíce (ukončený 10+)

Rajčata se do dětské stravy doporučují zařazovat až později, zhruba v 10.–12. měsíci. Mohou být alergenem a navíc obsahují kyseliny, které mohou dráždit dětský žaludek, nebo způsobovat zarudnutí kolem pusinky. Zpočátku tedy čerstvá rajčata tepelně upravte.

Rajče

Vitaminy a důležité látky

- V rajčatech najdete mnoho prospěšných látek - vitamin C (v jednom středním rajčeti dokonce necelých 50 % doporučené denní dávky), vitamin A, E, karotenoidy. - Obsahují také draslík, vápník a hořčík.

Vitamin A
Vitamin C
Draslík

Tip

Rajčata obsahují lykopen, jeden z nejčastějších antioxidantů. Jeho obsah je vyšší v tepelně zpracovaných rajčatech. Rajčata můžete použít na přípravu polévek, zeleninových salátů či jako součást hlavního jídla, jako omáčku na těstoviny a další.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny