Kysaná smetana

Od 9. měsíce (ukončený m 8+)

Zakysanou smetanu můžete svému dítěti zařadit do jídelníčku již od 8 měsíců. Pro zdraví je prospěšná, jelikož se v ní během kvašení rozkládá mléčná bílkovina a díky tomu je stravitelnější a méně zatěžuje ledviny. Zakysanou smetanu seženete s různým množstvím tuku, čím tučnější, tím hutnější a lahodnější.

Kysaná smetana

Vitaminy a důležité látky

Kysaná smetana obsahuje důležité bakterie, které pomáhají udržovat střevní rovnováhu. Nechybí ani vitaminy A, D a E a také vápník.

Živé kultury
Vápník
Vitamin A

Tip

Kysanou smetanu můžete využít pro přípravu jídel nebo chutných pomazánek. Často se používá pro zjemnění chuti jídel nebo do polévek jako alternativa sladké smetany.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny