Jablka

Od 5. měsíce (ukončený m 4+)

Jablka obsahují spoustu živin a vlákninu, která pomáhá správnému zažívání. Jejich příprava nezabere hodně času, a proto jsou skvělým prvním příkrmem - pro začátek však začněte s loupanými plody, které se doporučují přibližně do 8 měsíců. Jablka rozmixujte na pyré.

Jablka

Vitaminy a důležité látky

Jablek najdete spoustu různých druhů, které se liší tvarem, velikostí, chutí i cenou. Obecně ale obsahují mnoho vápníku, hořčíku, draslíku, ale také vitaminu C a již zmíněné vlákniny pektinu. O jablkách se rovněž hovoří jako o superpotravině, která navíc vyrůstá v našich krajích. Dávejte přednost domácím jablkům před krásnými dováženými jablky.

Draslík
Vápník
Hořčík

Tip

První jablíčka podávejte oloupaná, tepelně upravená a rozmixovaná na jemné pyré. Můžete kombinovat s jiným ovocem nebo třeba s nastrouhanou mrkví. Později jsou u větších dětí nastrouhaná jablka s mrkví velmi oblíbeným salátem. Jablíčka jsou také skvělá zmrzlá. Kousky můžete umístit do krmicí síťky na ovoce, mohou pomoci ulevit třeba při bolesti zoubků.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny