Vlašský ořech

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Vlašský ořech má ze všech ořechů nejvyšší alergizující potenciál, proto s jeho zařazováním postupujte opatrně. Patří mezi ořechy s obsahem omega 3 mastných kyselin, které patří mezi esenciální a měly by být pravidelně přijímány ve stravě. Vyznačuje se sladkou chutí, pokud máte nahořklý plod, znamená to, že je pravděpodobně žluklý, nejezte ho.

Vlašský ořech

Vitaminy a důležité látky

Vlašské ořechy obsahují vitaminy E, B, bílkoviny a také železo, fosfor, selen i hořčík.

Vitamin E
Hořčík
Omega-3 mastné kyseliny

Tip

Vlašské ořechy jsou důležitou součástí jídelníčku dítěte. Z počátku podávejte na vyzkoušení malé množství a sledujte případnou alergickou reakci. Ořechy vždy rozmělněte na pastu. U malých kousků ořechů hrozí riziko vdechnutí. Můžete je přidávat do nejrůznějších kaší, dezertů, jogurtů.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny