Vepřové

Od 9. měsíce (ukončený m 8+)

Vepřové maso se doporučuje zařazovat později než ostatní. Je to zejména kvůli tomu, že je tučnější a dítě ho může hůře trávit. Z počátku se tedy soustřeďte hlavně na libovější části, jako je například kýta nebo panenka. Ty obsahují průměrně přes 20 % bílkovin, které jsou pro vývoj dítěte nezbytné. Maso povařte a rozmixujte, v pozdějších měsících nasekejte nahrubo.

Vepřové

Vitaminy a důležité látky

Vepřové maso obsahuje důležité bílkoviny, je bohaté na železo, draslík a fosfor. Nechybí ani vitaminy skupiny B, které jsou nezbytné pro správné fungování energetického metabolismu.

Železo
Vitamin B
Draslík

Tip

Maso vždy pečlivě tepelně zpracujte, např. povařte a rozmixujte, v pozdějších měsících můžete nasekat na kousky, aby se dítě učilo pomalu kousat i větší kusy. Libové vepřové lze využít i k přípravě masozeleninových vývarů, které lze podávat jako pravidelnou součást jídelníčku.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny