Úhoř

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Úhoří maso je chuťově velmi dobré a jemné. Navíc neobsahuje mezisvalové kosti. Pro začátek sáhněte raději po sladkovodním. Existuje také úhoř mořský, který však může jako dravá mořská ryba obsahovat nežádoucí toxické látky.

Úhoř

Vitaminy a důležité látky

Úhoř patří mezi tučnější ryby, obsahuje snadno stravitelné bílkoviny a také štědré množství omega-3 mastných kyselin. Nechybí ani vitaminy A a D a minerální látky jako jód, vápník a zinek.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Zinek

Tip

Úhoří krev je jedovatá, obsahuje jed ichtyochemotoxin, který funguje podobně jako jed zmije. Tepelnou přípravou se však jed ničí (při 60 °C). Maso z úhoře lze připravovat nejrůznějším způsobem, pro začátek volte dušené či vařené maso najemno nakrájené do formy pyré. Podávejte nejprve pouze malé množství pro zjištění tolerance.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny