Od 3 let (ukončený m 36+)
Kari patří mezi nejvýraznější koření, jehož nejvýznamnější složkou je kurkuma, která obsahuje kurkumin, a do dětského jídelníčku nepatří. Do stravy ho můžete začít opatrně přidávat až po třetím roce života. Jinak má ale kari zejména díky obsahu kurkumy pozitivní účinky na lidské zdraví, přispívá k normální činnosti jater, působí jako antioxidant, podporuje imunitní systém a zdravé trávení.
Složení každého kari koření se mírně liší, nejvýraznější roli v něm ale obvykle hraje kurkuma, která obsahuje vitaminy skupiny B, C a K a minerální látky, jako je vápník, jód, fosfor a železo.
Všechna kari nejsou stejná, liší se dalšími druhy použitých koření a bylin. Dá se sehnat i nepálivé kari. Lze využít pro přípravu hlavních jídel. Začínejte vždy s velmi malým množstvím, chuť je velmi výrazná.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny