Jáhly

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Jáhly (neboli proso) se pro kojence dají upravit pečením či vařením jako rýže. Velmi oblíbená je také jáhlová kaše. Jáhly jsou vhodné pro přípravu příkrmů pro miminka, protože zajišťují dostatek bílkovin důležitých pro jejich růst a vývoj.

Jáhly

Vitaminy a důležité látky

Jáhly jsou bohaté na živiny. Kromě bílkovin obsahují minerální látky, jako je hořčík, draslík, zinek, důležité aminokyseliny, vlákninu a antioxidanty.

Hořčík
Draslík
Zinek

Tip

Před vařením se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou. Zbavíte je nahořklé chuti. Jáhly můžete využít pro přípravu nejrůznějších kaší, jako přílohu, do salátů, do polévek jako zavářku. Jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny